HAKKIMIZDA

Temelleri 1970 yılında ilk Yönetim Kurulu Başkanı olan İLHAN CAVCAV tarafından atılan Ankara Un Sanayi A.Ş. 50 yıldır üretimine artan bir kapasiteyle aralıksız devam etmektedir.

Ankara Balgat semtinde mukim fabrikası ile günlük 85 ton buğday kırma kapasiteli üretime başlayan Şirket, 2010 yılından itibaren Sincan Organize Sanayi Bölgesindeki yapım aşaması ile modernizasyon ve kapasite artırımı yatırımları ile bugün 3 şehirdeki 3 fabrikada toplam 1550 ton günlük kapasite ile üretimini sürdürmektedir.

Bilgisayar kontrollü üretim üniteleri, laboratuvar ekipmanları endüstrisinde dünya lideri olan Alman Bühler, Brabender, Uğur firmasının makine ve ekipmanlarıyla çalışılmaktadır.

Fabrikalarda lüks kalite baklavalık, yufkalık, ekmeklik, kadayıflık ve uğralık un üretimi yapılmaktadır. A.U.S. markaları Üç Leylek, Tek Sülün, Çift Leylek, Tek Leylek ve Çift Sülün kullanıcılar arasında yıllardır haklı ününü korumaktadır. Kalitenin sembolü haline gelmiş unlardan üretilen ekmek, pasta, börek ve baklava gibi leziz gıda ürünleri tüketicinin beğenisini kazanmaktadır.

DSC00279.jpg
DSC00256.jpg

Tesislerde markalı ürünlerin yanı sıra tüketici taleplerine uygun olarak kahverengi, sarı, bon-kalite ve tip 6 köylü unu gibi birçok farklı unun da üretimi gerçekleştirilmektedir.

DSC00606.jpg
DSC00623.jpg

Kuruluşundan bugüne kadar deneyimli kadrosu ile sektörde liderliğini sürdüren ve bu başarısını ihracatta da tekrarlayan Ankara Un Sanayi A.Ş. ihracatta ortaya koyduğu performanstan dolayı yıllarca Ankara Ticaret Odası tarafından Başarı Plaketleri ve beraatları ile ödüllendirilmiştir.

© 2020 Ankara Un Sanayii A.Ş.